Artikkelbilde


Med ambisjon om å vinne

Han ble nummer fem på 1500 meteren under OL i London i 2012, og han har også tenkt å bli en god petroleumsingeniør.

I London løp han på 3.35,43 i finalen på 1500 meter. Det var ny norsk rekord, og bare tre tideler fra olympisk medalje. Han gjennomfører 13-14 treningsøkter og løper 150 kilometer i uken, samtidig som han studerer petroleumsteknologi.

Henrik Ingebrigtsen er fra Sandnes. Han ble født i 1991. Helt fra guttedagene har han hatt trang om å bli best; å bli en vinner. Han har en ambisjon om å løpe raskest i verden. Han tror det er et spørsmål om ambisjon, konsentrasjon og trening.

Vi treffer ham i en av universitetets lange korridorer. Her er han mellom treningsøktene, for å legge grunnlaget for et liv utenfor friidrettsarenaen når den dag kommer. Han ser at utdannelse er viktig, og han ser at Norge trenger ingeniører. Det er den veien han har bestemt seg for å gå, og den veien anbefaler han også til andre.

- Jeg har alltid interessert meg for realfagene og jeg tror at jeg også har anlegg i den retning. Jeg tror realfagene passer for mennesker som søker resultater. Derfor valgte jeg å studere petroleumsteknologi. Er man fra denne kanten av landet, gir det store muligheter uten nødvendigvis å måtte flytte på seg, sier Henrik Ingebrigtsen.

Å kombinere en toppidrettskarriere med studier er krevende og utfordrende. Henrik får det til fordi han sammen medn universitetet har lagt et løp; ikke det raskeste som på idrettsarenaen, men et løp som er tilpasset at han skal prestere på topp som idrettsmann. Derfor er farten i studiene senket. Men han er glad for å kunne ta en utdannelse som han kan falle
tilbake på den dagen han innhentes av alderen og ikke lenger kan være toppidrettsutøver.

- Jeg ser for meg at jeg kan prestere på topp i friidrett til jeg er rundt 30 år. Innen den tid skal jeg også ha en bachelor i petroleumsteknologi og senere må jeg skaffe meg en master. Å bli ingeniør innenfor petroleumsnæringen fascinerer meg. Det jeg har fått lære så langt gir mersmak. Jeg anbefaler med glede et tilsvarende studium til andre. Det er nok ikke alle som kan bli ingeniører, men for de som har anleggene, er mulighetene store. Dessuten trenger Norge flere petroleumsingeniører, sier Henrik.

Henrik Ingebrigtsen tiltrekkes av utfordringer og gleder seg over de han mestrer gjennom trening. Det gjelder på alle områder i livet.

- Oljenasjonen Norge er kjent for sin teknologi, at vi kommer oss dypt ned i havbunnen og gjør ting der nede som skaper store verdier. Dette er ingeniørens hverdag. Det vil jeg være med å vinne, men først skal jeg løpe, løpe raskest i verden, sier olympieren og ingeniørstudenten fra Sandnes.

 


 

Navn: Henrik Ingebrigtsen
Finalist på 1500 meter i OL
Studerer petroleumsteknologi på universitetsnivå

 


 

Del på Facebook