Artikkelbilde


Frihet og selvdisiplin

25 prosent av Stavangers 1800 ingeniørstudenter er jenter. Ragnhild Bjørnsen (21) er ei av dem. Hun studerer petroleumsteknologi.

– Jeg var ikke helt sikker på hva jeg skulle ta etter videregående, men etter å pratet med flere som går på ingeniørfag, bestemte jeg meg for petroleumsteknologi. I og med at jeg bor nær oljebyen Stavanger var dette et ganske naturlig valg for meg. Petroleumsteknologi er et bredt felt, og jobbmulighetene virker veldig varierte. Jeg må vel også innrømme at lønnsbetingelsene har litt med utdanningsvalget å gjøre, smiler Ragnhild bredt.

Lystbetont

– Da jeg var ferdig med videregående var det viktig for meg å velge et studie som virket interessant. Jeg har alltid likt matte, men hadde ikke full fordypning så derfor tok jeg forkurs. I løpet av et år fikk jeg de fagene jeg trengte. Etterpå søkte jeg petroleumsteknologi og kom inn.

Selv om ingeniørstudier krever jevnt og trutt arbeid, opplever Ragnhild det første året på bachelorstudiet som en fin kontrast til tiden på videregående.

– På gymnaset var det hele tiden en rekke ulike fag som en skulle testes i, men på universitetet opplever jeg at jeg har fått fordypet meg skikkelig i noe jeg synes er interessant. Samtidig er det også mye mer opp til meg selv hvordan jeg vil legge opp ukene. Denne friheten gjør det egentlig enklere å motivere seg til studiene. På den andre siden krever selvsagt en del selvdisiplin for å gjøre det bra.

Spesialisering

Ragnhild gleder seg til å ta fatt på andreåret til høsten.

– Da blir det mer valgfag og enda mer mulighet for å spesialisere seg. Jeg har ikke landet helt på hvilke fag det blir ennå. Inntrykket mitt er at jenter styrer litt unna de meste tekniske valgfagene, men jeg er egentlig åpen for det meste.

Når det gjelder andelen jenter på studiet var Ragnhild egentlig positivt overrasket.

– Da jeg begynte på universitetet ble jeg faktisk litt overrasket over hvor mange jenter som også skulle ta petroleumsteknologi. Jeg trodde vel at det var et litt typisk guttefag, men det stemte ikke.

___________________________________________________________

Navn: Ragnhild Bjørnsen

Utdanning: Første år på bachelor i petroleumsteknologi.

___________________________________________________________

Del på Facebook